bool(false)

Senioriklubi

Senioriklubi on avoin kaikille taiteesta kiinnostuneille aikuisille, jotka ovat siirtyneet pois työelämästä.  Tapaamisissa on vaihtelevasti taiteen tarkastelua ja ateljeetyöskentelyä. Tutustumme museon näyttelyihin ja ajankohtaisiin teemoihin luentojen ja pajatyöskentelyn kautta. Voit osallistua senioreiden tilaisuuksiin museon pääsylipun hinnalla (muutokset yksittäistapauksissa mainittu erikseen). Toimintaa järjestetään keväällä ja syksyllä pääosin perjantaisin klo 11:15–13. Joihinkin tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen, joten luethan ohjelman huolella.

Yhteydenotot: vastaava museolehtori Leena Hannula, p. 040-8681420, leena.hannula(at)siff.fi

Kevät 2017:

Pe 24.2. klo 11:15–13 Caesar van Everdingen – Rembrandtin aikalainen

Hollantilainen Caesar van Everdingen (1616/1617–1678) oli Rembrandtin aikalainen. Hän oli aikansa johtava klassisen maalaustyylin edustaja. Esillä on komeita porvarimuotokuvia, vaikuttavia historiamaalauksia ja sensuelleja antiikin aiheita mm. Rijksmuseumista ja Mauritshuisista. Aivan lopuksi valitsemme ”seniorimenun” Jukebox 1:n, joka toteutetaan Everdingenin henkeen 28.4.

*To 2.3. klo 18 SiffNude 1 – elävänmallin piirustusta Valkoisessa kellarissa

Caesar van Everdingen maalasi paljon alastomia figuureja antiikin teemojen yhteydessä. Hän oli hyvin kiinnostunut valon ja varjon leikittelystä, mikä luo teoksiin realistisen tunnun. Sinebrychoffin taidemuseo järjestää kolmen kerran elävänmallin piirustusillan, jossa voi vastaavan museolehtori Leena Hannulan johdolla opiskella klassista hiilipiirustustekniikkaa, varjostamista ja alastonmallin piirtämistä (muut piirustusillat ovat 6.4 ja 4.5.).

Pe 24.3. klo 11:15–13 Everdingenin maalaus- ja piirustustekniikat

Everdingenin aikana käytiin paljon keskustelua ”oikeasta” maalaustavasta, missä myös Rembrandt ja Lievens asetettiin kriittiseen valoon. Työpajassa voimme näyttelyn esimerkein harjoitella Rembrandtin valohämyä ja Everdingenin maalaustekniikkaa ”konservoimalla” pieniä mallikappaleita.

Pe 31.3. klo 11:15–13 ”Tyttö ja helmikorvakoru” -elokuva ja 1600-luvun ajankuvaus

Eletään vuotta 1665. Griet on köyhän hollantilaisperheen 17-vuotias tyttö, joka isänsä sokeuduttua joutuu elättämään perhettä menemällä piiaksi taidemaalari Johannes Vermeerin (1632 – 1675) taloon. Elokuva havainnollistaa hyvin väreihin liittyvät, lähes rituaalinomaiset tavat, joihin pääsevät osallistumaan vain harvat ja valitut.

Pe 7.4. klo 11:15–13 Antiikin mytologia

Antiikin mytologia ei vanhene koskaan eikä sitä voi liikaa muistella. Everdingenin monipuolisuus näkyy myös tällä saralla ja palautamme mieliin Dianan, Jupiterin, Bacchuksen ja monen muun hyvin kiehtovat tavat puuttua ihmisten elämään.

Pe 21.4. klo 11:15–13 Historialliset pelit

Hollannissa, kuten muuallakin maailmassa on rakastettu pelejä. Kulttuuriset ainekset ovat vuosisatojen aikana sekoittuneet ja eräs Suomessa harvoin tunnettu peli on Sjoelen (tunnetaan myös nimellä Jakkolo). Työpajassa voi kokeilla monia pelejä.

Pe 28.4. klo 11:15–13 Senioreiden valinta Jukebox 1 (valinta tehty 24.2.)

Siffin senioriklubi on toiminut syksystä 2004 alkaen 16 kertaa vuodessa. Ihmiset ovat olleet uteliaita menneistä tapahtumista ja toivoneet vanhan klubiohjelman uusintaa. Ensimmäisellä helmikuun tapaamiskerralla jaetun ”seniorimenun” pohjalta pidettävä työpaja, joka sovelletaan Everdingenin henkeen.

Pe 5.5. klo 11:15–13 Senior Exclusive – senioreiden kanssa yhdessä suunniteltu ohjelma

Seniorin ääni saa kuulua; mitä toivot ja haluat kuulla tai tehdä Sinebrychoffin taidemuseossa? Vastaavan museolehtorin kanssa suunniteltu ohjelma.

Lisätietoja: vastaava museolehtori Leena Hannula p.040-8681420 tai sähköpostitse leena.hannula(at)siff.fi

 

 

Vastaava museonlehtori Leena Hannula.

Vastaava museolehtori Leena Hannula.