Opastukset ja työpajat

Sukella syvemmälle, osallistu opastukseen!

Kuinka juuri nämä teokset päätyivät Helsingin Bulevardille? Mitä tarinoita  tauluihin kätkeytyy? Millaista elämää elettiin 100 vuotta sitten toisen kerroksen kodissa?
Osallistu yleisöopastuksiimme, niin saat täydemmän elämyksen käynnistäsi Sinebrychoffin taidemuseossa.

 

NÄYTTELYOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus ajankohtaisiin näyttelyihin lauantaisin klo 14, ruotsinkielinen joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13. Yleisöopastus sisältyy näyttelyn pääsymaksuun.
Ryhmille näyttelyopastukset tilauksesta, katso kohdasta ”Tilattavat opastukset”.

 

TILATTAVAT OPASTUKSET

Vierailusta tulee ikimuistoinen, kun varaat ryhmällesi oman opastuksen näyttelyihin tai kotimuseoon ja kokoelmiin.
Opastuskielet ovat suomi, italia, ruotsi, englanti, saksa, ranska ja venäjä.
Opastamme tilauksesta myös viittomakielellä, viitotulla suomen kielellä, selkokielellä sekä näkövammaisille.
Opasvaraukset numerosta 0294 500 500 (ma–pe klo 9–15).

Ikonit – Pyhä, kaunis ja maallinen 16.4.2016–30.4.2017

Tunnelmallisessa punaisessa kellarissa esitellään ikoneita taidehistoriallisessa ja uskonnollisessa kontekstissa. Näyttelyn teemoja ovat Kristuksen, Jumalanäidin ja pyhimysten kuvaaminen ikonitaiteessa sekä ikonin merkitys ortodoksisen rukouselämän osana. Näyttelyssä tutustutaan ikonien maalaustekniikkaan ja vanhojen ikonien ajoittamisen ongelmiin. Ikonit kuuluvat Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmaan ja vanhimmat ikonit ovat 1500-luvulta.

Caesar van Everdingen – Siveltimen mestari Rembrandtin aikaan 16.2.–14.5.2017

Hollantilainen Caesar van Everdingen (1616/1617–1678) oli Rembrandtin aikalainen. Hän oli aikansa johtava klassisen maalaustyylin edustaja. Esillä on komeita porvarimuotokuvia, vaikuttavia historiamaalauksia ja sensuelleja antiikin aiheita mm. Rijksmuseumista ja Mauritshuisista. Näyttelyn tähti on mahtava ryhmämuotokuva (201 x 350 cm), joka esittää Alkmaarin vanhaa porvarikaartia. Taiteilijan tuotantoa esitellään nyt ensimmäistä kertaa näin laajasti, yhteensä 28 teosta. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Alkmaarin Stedelijk Museumin kanssa.

Minä en ole minä – Tunnettuja ja unohdettuja muotokuvia 8.6.–31.12.2017

Näyttely lähestyy muotokuvataidetta vallan, identiteetin, muistamisen ja muiston vaalimisen kautta. Edustettuna on muotokuvamaalauksen koko kirjo, lähtien mahtavista hallitsijamuotokuvista ja virallisista edustusmuotokuvista intiimeihin perhemuotokuviin ja taiteilijoiden omakuviin asti. Aikansa kuuluisuuksien ja merkkihenkilöiden lisäksi näyttelyssä on muotokuvia ihmisistä, joiden henkilöllisyys on aikojen kuluessa unohtunut ja muotokuvia, jotka ovat muusta syystä jääneet unohduksiin. Teosten ajallinen kaari ulottuu 1500-luvulta nykyaikaan.

Taidetta ja tunnelmia

Opastuksella tutustutaan museon 2. kerroksessa esillä oleviin taidekokoelmiin, maalauksiin, veistoksiin ja miniatyyreihin. Museon kokoelmat heijastelevat keräilijöittensä ja lahjoittajiensa makua ja painotuksia. Ajallisesti vanhojen mestareiden maalaukset ulottuvat 1300-luvulta aina 1850-luvulle saakka, kattaen lähes koko eurooppalaisen kulttuurialueen. Kokoelmissa on mm. Lucas Cranachin, Tiepolon ja Alexander Roslinin teoksia. Kierroksen kohokohta on Suomen ainoa Rembrandtin teos Lukeva munkki.

Kaunis koti Bulevardilla

Kotimuseoon astuessa tuntee siirtyvänsä kirjaimellisesti sata vuotta taaksepäin.  Bulevardin puoleiset neljä salia on palautettu mahdollisimman alkuperäiseen asuunsa. Paul ja Fanny Sinebrychoff sisustivat kotinsa eri tyylikausien mukaan klassisesta empirestä hollantilaiseen barokkiin. Talon arvoituksellisin huonekalu on intarsiakoristeltu kirjoituslipasto, joka on kuulunut Kustaa III:n sisarelle, prinsessa Sofia Albertinalle. Tule kokemaan ainutlaatuisen kotimiljöön loisto ja tunnelma!

Opastusten hinnat:

Ryhmäkoko /opas: 1–25 hlö
Hinta: arkisin 75 e /opas, pyhinä 105 e /opas
Opastuksen kesto on noin tunti.

Kotimuseon opastukset ovat ilmaisia päiväkodeille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille.

Näin varaat opastuksen:

Voit tilata opastuksen kaikkiin Kansallisgallerian museoihin palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 9.00–15.00 tai sähköpostilla varaukset(at)kansallisgalleria.fi viimeistään viikkoa ennen ajankohtaa.
Voit peruuttaa varauksen tai muuttaa sitä veloituksetta viikkoa ennen varattua aikaa Kansallisgallerian palvelunumerosta +358 (0)294 500 500 ma‒pe klo 9.00–15.00 tai sähköpostilla varaukset(at)kansallisgalleria.fi.
Peruuttamattomista opastuksista veloitamme opastuksen hinnan suuruisen sakkomaksun.

 

DRAAMAOPASTUKSET TILAUKSESTA RYHMILLE

Draamaopastuksella tarinat kotimuseon asukkaiden, esineiden ja taideteosten takaa heräävät eloon ja yleisö pääsee eläytymään yli sadan vuoden takaiseen elämään.
Millaista oli varakkaan kauppiasperheen elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Kuinka sujui oluen pano ja pitäisikö naisten saada äänioikeus? Hankitaanko kotiin seuraavaksi muotokuva vai uusi posliiniastiasto?

Opastuksen kesto: 40 min.
Tilaukset: 0294 500 500 (ma−pe klo 9−15)
Hinta: arkisin 15€ / hlö, sunnuntaisin 20€ / hlö (minimi 10 henkilöä)

Fannyn roolissa: Laura Asmala, Mariia Niskavaara
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma Paju-Torvalds

Laura Fannyn roolissaDraamaopastus Fanny Sinebrychoffin seurassa

Juhlitun näyttelijättären Fanny Grahnin elämä muuttuu hänen mentyään naimisiin panimonjohtaja Paul Sinebrychoffin kanssa. Parrasvalot vaihtuvat posliininkeräilyyn ja hyväntekeväisyyteen. Millaista on Fannyn elämä 1900-luvun alun Helsingissä? Fanny uskoutuu kierroksella hyväntekeväisyysjärjestöjen jäsenille: ”Miksi naimattoman naisen sopi toimia näyttelijänä, mutta naidun ei?”

Draamakierros tutustuttaa yleisön Fannyn johdolla myös Kustaa III:n hovietikettiin, Kuningatar Kristiinaan sekä valtavan kodin siivoamiseen, joka sujuu talon rouvalta kuin tanssi.

TYÖPAJAT

Siffin ateljee tarjoaa palveluja myös omille ryhmille. Voit varata työpajan, johon liittyy näyttelykäynti. Museolehtori suunnittelee ohjelman kanssanne.
Hinta: 360 €.
Työpajan kesto on 2 tuntia.
Ryhmän koko on 1-12 henkilöä. Lisähenkilöistä veloitamme 30 € / henkilö.
Yhteydenotot: museolehtori Leena Hannula, p. 040-8681420, leena.hannula(at)siff.fi