Senioriklubi

Senioriklubi on avoin kaikille taiteesta kiinnostuneille aikuisille, jotka ovat siirtyneet pois työelämästä.  Tapaamisissa on vaihtelevasti taiteen tarkastelua ja ateljeetyöskentelyä. Tutustumme museon näyttelyihin ja ajankohtaisiin teemoihin luentojen ja pajatyöskentelyn kautta. Voit osallistua senioreiden tilaisuuksiin museon pääsylipun hinnalla (muutokset yksittäistapauksissa mainittu erikseen). Toimintaa järjestetään keväällä ja syksyllä pääosin perjantaisin klo 11:15–13. Joihinkin tilaisuuksiin on ennakkoilmoittautuminen, joten luethan ohjelman huolella.

Yhteydenotot: vastaava museolehtori Leena Hannula, p. 040-8681420, leena.hannula(at)siff.fi

Syksy 2017:

Teema: Kohtaamisia

Siffin senioriklubin syksyn teemana on rinnastaa mennyt, tämä hetki ja tuleva yhdessä tekemällä. Ohjelmiston kantavana keskusteluteemana ovat museon erikoisnäyttelyt sekä kotimuseo ja sen historia. Klubiin voi osallistua Museokortilla, Ystäväyhdistyksen jäsenkortilla tai museon pääsymaksulla.

Pe 29.09. klo 11:15 -13 Minä en ole minä

Näyttelyssä on erilaisia näkökulmia muotokuvataiteeseen; kenen silmin kuvaa katsotaan? Klubikierros tapahtuu saleissa, jossa voimme tutustua eri aikakausien tapaan välittää viestejä kuvattavastaan. Museokierroksen aikana keskustellaan taiteesta sekä kerrotaan lisää tulevista tapahtumista. Tapaaminen museon kassalla.

*Ke 4.10. klo 16-18 (ilmainen sisäänpääsy klo 17) /ARMAS-festivaali
Runomuotokuvia

Kallion lukiolaiset tekevät kirjallisia muotokuvia juuri sinusta. Suuren suosion saanut tapahtuma kannattaa kokea. Runo juuri sinulle!

Pe 6.10. klo 11:15 -13 (maksullinen) / ARMAS-Festivaali
Minä olen minä – croquis-piirroksia

Senioreita juhliva ARMAS-festivaaliin liittyvä työpaja. Lyhyt kierros Minä en ole minä-näyttelyssä, minkä jälkeen muotokuvapiirrosharjoitelmia museon Valkoisessa kellarissa. Museosta saa piirrostarvikkeet.

Pe 20.10. klo 11:15-13 Kulttuurien kohtaaminen

Sinebrychoffin taidemuseon yleisötyössä harjoittelemassa oleva taidehistorioitsija Joanna Wong kertoo Kiinan taiteesta. Luento on englanniksi ja se käännetään suomeksi. Joanna on toiminut Hongkongin taidemuseon registraattorina sekä kokoelmahallinnon puolella. Luennon jälkeen tarkastelemme Sinebrychoffin taidemuseon posliinikokoelmia ja tutustumme eurooppalaisen posliinin historiaan.

Pe 27.10. klo 11:15 -13 Punavuoren perinteet

Kokoonnumme museon salongissa keskustelemaan Punavuoren historiasta, minkä jälkeen tutustumme Sinebrychoffin taidemuseon ympäristöön kävelykierroksella. Kierroksen aikana tutustumme puiston ja alueen historiaan eri henkilöiden elämäntarinoiden kautta.

Pe 3.11. klo 11:15 -13 Isovanhempien päivä

Isovanhemmat voivat osallistua Siffin ohjatulle eläinkierrokselle, minkä jälkeen toiminta jatkuu museon työpajassa. Piirretään ja maalataan eläimiä! Ei ikärajaa.

Pe 10.11. klo 11:15-13 Kuninkaallisia ja keisarillisia tarinoita

Minä en ole minä-näyttelyssä on hieno kokoelma harvinaisuuksia keisarillisista ja kuninkaallisista muotokuvista. Tutustumme erityisesti 1600-1800-luvun tapahtumiin Suomen historian ja Sinebrychoffin suvun näkökulmasta.

Pe 17.11. klo 11:15 -13 Senioriklubi exclusive

Senioreiden toiveiden pohjalta suunniteltu ohjelma.

 

Lisätietoja: vastaava museolehtori Leena Hannula p.040-8681420 tai sähköpostitse leena.hannula(at)siff.fi

 

 

Vastaava museonlehtori Leena Hannula.

Vastaava museolehtori Leena Hannula.