AVOINNA Ti, Pe 10–18 | Ke, To 10–20 | La, Su 10–17 | OSOITE Bulevardi 40, 00120 Helsinki | PUHELIN +358 (0)294 500 460 |
Tutustu museoon / Näyttelyt / Näyttelyarkisto / Vilpittömiä valheita

Vilpittömiä valheita

Hanna Haaslahti - Projisointeja museotilassa

Sinebrychoffin taidemuseo 26.9.―1.12.2013

Museon huoneissa kaksi ripustusta käyvät dialogia keskenään, toinen on valikoitu vanhan taiteen kokoelmasta, toisen materiana on valo, ääni ja tekniikka. Historialliset kuvat, joita ei ole järjestetty aikakausien, tyylisuuntien, tekijöiden mukaan ovat sekaisin, mutta toisaalta etsivät uutta järjestystä. Vanhoissa kategorioissa on vuotoja, joita seuraamalla voi kulkea Suuren Historiallisen Teeman reunamilla, pieniä polkuja pitkin. Kokoelman hylkiöt, kopiot, jäljitelmät, huonokuntoiset ja väliinputoajat ovat lähtökohtana uudenlaisille yhteyksille tulevaisuuteen. Kummitukset ilmestyvät kun nykyhetki alkaa näyttää likaiselta, rikkinäiseltä, vanhanaikaiselta, sairaalta. Vanhalta talolta, joka pitää purkaa. Mutta annetaan vanhojen talojen olla, puretaan lumous jonka vallassa rakenteet ovat.

Kaksoisolennot, vaihdokkaat, veden ja maan henget, enkelit, vainoojat, ajattaret, elävältä haudatut ja kidutetut, murhatut lapset. Epärealistit, vainoharhaiset, taikauskoiset ja tuntemattomana kuolleet taiteilijat ja taikateokset. Minä kutsun teitä. Tämä näyttely on omistettu teille. Mitä pidemmälle teknologia kehittyy sitä lähempänä on muinainen animistinen ja taikauskoinen maailmankuva.

Taiteilijat: Prud`hon & Correggio, Kunisada, Lindner & Goltzius, Della Bella,Rubens &Sonnenleiter, Fragonard, Tuntematon Rottenhammerin mukaan, vanBalen, Blommér, Vertangen, Hallbeck & Blommér, Tuntematon Brueghelin mukaan, Schenau & Ouvrier, Tuntematon Candidin mukaan, Colonia, Volpato & Barbieri, Léfren, Winge,Breda, Collier

Alkuperäisten grafiikanvedosten haurauden ja valonarkuuden vuoksi niitä ei ole voitu asettaa näyttelyyn esille. Niiden sijaan esillä on suurista kuvatiedostoista lumppupaperille tulostettuja tulosteita.

 
Haaslahti: Tuntematon
Videoprojisointi, 2013
 
 
Haaslahti:Vankilat
Videoprojisointi, 2013
 
 
Haaslahti: Jupiter
Videoprojisointi, 2013
 
 
Haaslahti: Jupiter, osa
Videoprojisointi, 2013
 
 
Haaslahti: Veden-allegoria
Videoprojisointi, 2013
 

Näyttelyn äänimaailman on toteuttanut Alejandro Montes de Oca (www.allmonts.com).

Taiteilijan kotisivut: www.fantomatico.org/artworks

Näyttelyä ovat tukeneet Koneen Säätiö ja AVEK.

Tutustu näyttelyn oheisohjelmaan Tapahtumat-sivulla.

Katso you-tube video Hanna Haaslahti ja Sinebrychoffin eläimet 2013.


Pääsy: 10 / 8 euroa, alle 18-v. maksutta

Avoinna: ti, pe 10‒18 | ke, to 10‒20 | la, su 11‒17 | maanantaisin suljettu